Аз си взех 72 Ампер часа понеже зимата карам колата 1-2 пъти в седмицата и нямам проблеми. За се събере изрязахме малко пластмасата отдолу и пасна перфектно.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщениеС този вискозитет обикновено са минерални масла, които е по-добре да избягваш. Все пак сподели марката и модела на маслото.
Мисълта ми е дали ще е проблем да го сложа и да го покарам лятото докато си купя 10W40 каквото си трябва1,8 16v TS 144кс,1998г
Comment
-
Колеги, къде в София мога да отида да ми ресетнат и ъпдейтнат ECU-то на 156-цата от подписа? Става въпрос за пословичното клатене на оборотите на празен ход и четох из разни форуми, че ъпдейт на ECU-то може да помогне за моделите от преди 2000г. - имало някакъв бъг. Във всеки случай не би трябвало да навреди...'98 Alfa Romeo 156, 2.0TS LPG
'05 Audi A6 4.2i
Comment
-
Въпрос - заводското CD на 47-цата се изключва, когато гасиш колата и респективно като я запалиш се пали само. А на ГТ-то не е така, което ми харесва що се отнася до гасене на колата (като изгася колата и остана в нея, не се налага да го пускам всеки път), но когато я паля ми се иска да пали, когато стартирам колата. Сега да не питате не съм ли нагъл ще ви отговоря, че може. От всички стартирания на колата, няколко пъти се случи CD-то да стартира с нея. И ме навежда на мисълта, че зависи от това как го гася - понякога го гася преди да загася колата, понякога след като я загася, понякога давам MUTE, докато паркирам да слушам парктроника и след това го гася, обаче от 3 дена пробвам всякакви системи и не се получава, та ако някой има идея нека каже, ако не ще се мъча, докато не го разбера.
ПП. Всичко по ЦД-то си е заводско откъм инсталация, явно има общо или с това, че е по-нов модел ЦД (от на 47-цата ми) или има начин да си го нагласиш сам !---Alfa 147 1.9JTD ---Fiat Coupe 2.0 16V EX ---Alfa GT 1.9 JTDm EX---BMW E90
Comment
-
При мен си е както трябва, като запаля си изгравя, като загася - спира. Може би нещо в настройките трябва да се бутне, но сега не си спомням.AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
sigpic
Comment
-
Здравейте колеги.Да взема да се оплача малко аз.Обурудвах се с CD MP3(оригиналното) в 147-та, тъй като бях с CD (oзвучението ми е BOSE).Та проблема е в това,че когато слушам мп3 не ми се актуализира информацията на дисплея на километража.В смисъл качвам се в колата,паля CD-то на дисплея ми изписва коя песен свири в момента(до тук всичко си е коректно)но като свърши песента на дисплея на километража си остава съшата песен а на CD-то вече върви друга.Друго е пък,че на старото ми CD когато го пуснех винаги звукът тръгваше от едно ниво(без значение колко е било усилено като съм го спрял) а звука на MP3-ката тръгва както съм я спрял .А и МП3-та е супер мощна говорителите са меко казано слаби за нея(но това предполагам е от изходящата ми мощност).Въпроса е следния има ли начин да направя нещо за да е актуална инф. на дисплея и дали може да се направи нещо звука да тръгва винаги от едно ниво.Last edited by juliano155; d.m.y г., 18:53.Alfa's do't drop oil...they mark their territory
Comment
-
Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщениеПри мен си е както трябва, като запаля си изгравя, като загася - спира. Може би нещо в настройките трябва да се бутне, но сега не си спомням.
Ако някой се интересува в менюто има опция игнишън тайм, като е на 0, пали и гасне с колата, като е на 20 примерно, като изгасиш колата остава да свири още 20мин.---Alfa 147 1.9JTD ---Fiat Coupe 2.0 16V EX ---Alfa GT 1.9 JTDm EX---BMW E90
Comment
-
При мен не е така. Игнишъна си е на 20, но като изгася колата и плеъра млъква. След като го включа вече, когато колата не е на контакт, работи 20 минути и изключва сам. Някаква друга опция в менюто е, но не я карам всеки ден тази кола и не мога да кажа в момента.
П.С Днес съм с алфата и погледнах менюто. Има опция да се върнат фабричните настройки - default. Би трябвало като се съгласиш на това, да започне да се включва плеъра със стартирането на колата.Last edited by stelt; d.m.y г., 09:46.AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от juliano155 Покажи съобщениеВъпроса е следния има ли начин да направя нещо за да е актуална инф. на дисплея и дали може да се направи нещо звука да тръгва винаги от едно ниво.
Друг вариант е софтуера на дисплея изобщо да не поддържа такъв тип устройство. Тогава няма много какво да се направи.156 SW, 2.4 jtd CF3, 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от KiroPora Покажи съобщениеKoлеги, нещо ми потъмняха фаровете, дайте някакъв съвет къде могат да ми ги "лъснат" в София? (може и на ЛС) Мерси предварително--Alfa Romeo 147 1.9JTD -- Keep walking! --
sigpic
Comment
Comment